Off-grid systeem met zonnepanelen

Roy leeft al een heel aantal jaren in zijn camper. Hij reisde er al mee doorheen heel Europa, altijd op zoek naar de perfecte wind om te kitesurfen.

Na tien jaar wonen in een fabriekscamper was het tijd voor ‘the next step’. Hij besloot een 12m lange truck te kopen en er een off-grid Tiny House op wielen van te maken. Zo had hij de mobiliteit van een een truck gecombineerd met het comfort van een kleine woning.

Omdat Roy zo goed als altijd de winter doorbrengt in het zuiden, heeft hij voldoende zon ter beschikking om dit complexe elektrische off-grid systeem te ondersteunen met zonnepanelen.

Off grid systeem voor kampeerwagen
Op maat gemaakt off grid systeem
elektrisch systeem camper
off grid systeem

Voor dit unieke project contacteerde Roy Wire-Up met de vraag om een volledig elektrisch systeem te ontwerpen, voorzien van zonnepanelen. Het was de bedoeling om al zijn apparaten vlot te kunnen gebruiken met enkel en alleen zonne-energie. Dit wil zeggen een elektrisch kookvuur, oven, airco, waterboiler en zelfs zijn wasmachine.

Daarom gebruiken we batterijen van Roamer met een capaciteit 15kW. Dit in combinatie met een 5KVA-Multiplus omvormer en in totaal 4kW aan zonnepanelen op het dak van zijn truck.